Ξυπνήστε χαρές μου

Τραγουδά η Αφεντούλα Ραζέλη, σε τραγούδια των Κώστα Παρίσση, Dasho Kurti, Kora Michaelian, Astor Piazzola, Adri Στεφόπουλου, Ηλία Κατσούλη, Διονύση Καρατζά, Οδυσσέα Ιωάννου, Emilia Ottaviano, Γιάννη Γιακουμάκη και άλλων.

Συμμετέχει ο Antenor Bogéa.

Ο δεύτερος προσωπικός δίσκος της Αφεντούλας Ραζέλη (μετά το Στη φωτιά να ρίχνεις μέλι, το 2000) είναι μια μουσική έκπληξη. Με αφορμή ένα υλικό που από καιρό περιλαμβανόταν στις εμφανίσεις της σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, ξεκίνησε μια δισκογραφική «περιπέτεια» που αρχίζει από τα Βαλκάνια και φτάνει μέχρι την Αργεντινή.

Ο κύκλος τραγουδιών «Ξυπνήστε χαρές μου» δίνει έμφαση στο συνταίριασμα ετερόκλητων αλλά και οικείων στοιχείων και ηχοχρωμάτων.
Εικόνες από ένα Παρισινό τζαζ-κλαμπ, συναντούν χαρακτηριστικούς ήχους των Βαλκανίων (Dasho Kurti), της Αρμενίας (Kora Micahelian), της Αργεντινής (Astor Piazzola) και της Βραζιλίας (Antenor Bogéa), έχοντας σαν κοινό τόπο τον ελληνικό λόγο, ποιητών και στιχουργών με προσωπική ποιότητα και ταυτότητα (Ηλίας Κατσούλης, Διονύσης Καρατζάς, Adri Στεφόπουλος, Οδυσσέας Ιωάννου και άλλοι).

Με την βοήθεια εξαιρετικών εκτελεστών της ελληνικής μουσικής σκηνής και δισκογραφίας (Θανάσης Σοφράς, Παναγιώτης Ζαφειρίου, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Τάκης Μπαρμπέρης κ.ά.), η ενορχήστρωση του Κώστα Παρίσση αναδεικνύει ήχους ιδιαίτερους και ενοποιεί στοιχεία από διάφορες γωνίες του κόσμου, με φαντασία και ευαισθησία, σε μουσικό λόγο που αποτελεί μια πραγματικά ολοκληρωμένη και σημερινή πρόταση που ξεχωρίζει.

 

Teasers

 

01. I agapi as kanei tin diafora
play

02. Stis psixis
play

03. Pote mou den milo
play

04. To vouno
play

05. Fotografia
play

06. Ax louloudaki
play

07. Teleytaia eykairia
play

08. Erotiko
play

09. Kommatia
play

10. L'Albatros
play

11. Ksipniste xares mou
play

12. Zesti mou thalassa-Fim de tarde
play